DELFOS
Tesoro de los Atenienses:Aquest tresor va ser ofert per Atenes a la ciutat de Delfos. Va ser el primer que va aparèixer en les excavacions d'aquesta ciutat el 1893. Entre 1903 i 1906 es va procedir a la seva reconstrucció per compte del consell municipal de la capital. Era de marbre de Paros i, segons Pausanias, es va pagar amb la desena part del botí aconseguit en la Batalla de Marató (490 a. C.).
Templo de Apolo:Les ruïnes del Temple d'Apol · lo a Delfos, que es remunten al segle IV a. C., pertenenen a un temple dòric períptero. Va ser edificat sobre les restes d'un temple anterior, datat al segle VI a. C., que al seu torn va ser erigit en l'emplaçament d'un altre del segle VII a. C. La seva construcció s'atribueix als arquitectes Trofonio i Agamedes.
Al segle VI a. C. era conegut com el «Temple dels Alcmeónidas», en tribut a la família atenesa que va finançar la seva reconstrucció després d'un incendi que va destruir la seva estructura original. El nou edifici va ser un temple d'estil dòric hexàstil de 6 x 15 columnes. Va ser destruït l'any 373 a. C.
Teatro de Delfos:El teatre de Delfos es va construir més amunt al turó del Temple d'Apol · lo i donava una vista espectacular de tot el santuari i la vall.
Va ser construït al segle IV A.C. amb pedra calcària de la muntanya Parnàs. Va ser remodelat en diverses ocasions. Seus 35 files donaven una capacitat
al voltant de cinc mil espectadors que van gaudir en l'antiguitat d'obres de teatre, lectures de poesia, esdeveniments musicals i diversos festivals
que es duien a terme periòdicament a Delfos. Les files de seients inferiors van ser construïdes durant els períodes hel · lenístic i romà.
Estadio:L'estadi de Delfos es troba situat a un quilòmetre aproximadament del Santuari d'Apol · lo. Està envoltat de muntanyes i això li dóna un aspecte més cridaner i espectacular. És el millor conservat de Grècia i encara es poden observar gravats en les pedres situades en la línia de sortida dels atletes. El sòl és de sorra i està rodejat d'antics grades, que es conserven bastant bé.
Té unes dimensions espectaculars i és molt fàcil imaginar com eren les cometiciones que se celebraven en aquest recinte. És com si reviviéramos escenes similars a les de pel · lícules com Ben-Hur.
Fuente Castalia: La font de Castalia era la deu que emetia els vapors al · lucinògens que provocaven al oracle de Delfos els somnis i visions que li permetien predir el futur. Això és el que explica una de les moltes llegendes, encara que en altres s'afirma que mai va gaudir de tals vapors al · lucinògens sinó d'aigües pures i cristal · lines.
No hay comentarios:
Publicar un comentario