jueves, 14 de febrero de 2013

                             Deyanira y Hércules


Deyanira no era una princesa passiva, doncs «conduïa un carro i practicava l'art de la guerra», com assenyala Apolodoro, 3 i no volia tenir res a veure amb el seu pretendent, qui podia prendre la forma d'una serp o la d'un toro . Hèracles, el major heroi de l'antic món olímpic, va lluitar amb Aqueloo per la mà de Deianira i va derrotar al déu-riu. Posteriorment ella i Hèracles tindrien una filla anomenada Macaria i un fill anomenat Fil que seria pare de Cleodao i avi de Aristómaco.
 El casament de hercules y deyanira
 Hèrcules ja estava llest per formar una família, va recordar la reunió amb Meleagro al Orco durant el seu    dotzè treball, i la recomanació que conrtejase a la seva germana Deyanira.
Es va anar a buscar a Deyanira al regne de Calidón. El rei era Eneo i Deyanira la filla d'Altea i Eneo. Quan      Hèrcules va arribar es va trobar que hauria de lluitar amb Aqueloo, que també desitjava casar-se amb  Deyanira. En aquesta batalla Aqueloo es va convertir en toro, però Hèrcules va trencar la seva banya dret i va guanyar la batalla. Aqueloo li va demanar a Hèrcules la seva banya i el va accedir a canvi que Aqueloo li donés la banya de la vaca Amaltea.
Engendrar Fil, Macaria, Odites i Gleno.
Hercules va recordar als cinquanta fills que va tenir amb les cinquanta filles del rei Tespio. Va enviar un missatge a Tespio perquè conservés a set d'elles amb si, enviés tres a Tebes, mentre que les altres quaranta haurien d'anar a colonitzar l'illa de Sardo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario